Gümüşlük, Bodrum yarımadasının en batı kesiminde yer almaktadır. Bodrum’ a bağlı olan Gümüşlük, sakin yaşantısı, zambaklar ve begonviller ile süslü evleri, deniz kenarında bulunan balık restoranları, sahip olduğu meşhur Tavşan adası ile bölgenin gözde tatil beldelerinden birisidir. Antik Myndos şehrinin üzerine inşa edilmiş olan Gümüşlük, bulunduğu dönemde bölge halkı tarafından yerleşim alanlarında gümüş paralar bulmasına bağlı bölgede gümüş madeni olabileceği düşünülerek ve Myndos’ un bağımsız para bastırmış olmasından kaynaklı beldeye Gümüşlük adı verilmiştir. Gümüşlük beldesinde, Bodrum’ a ait en güzel koylarına sahiptir. Gün batımında deniz kenarında insanı büyüleyecek, tam anlamıyla kartpostallık kareler ortaya çıkmaktadır. Özellikle yaz aylarında Gümüşlük beldesinde tatil yapmak isteyen kişiler beldeye ulaşmak için hava ulaşımını tercih etmeleri halinde Bodrum havaalanına gelmektedirler.

Gümüşlük Transfer

 

Bodrum havaalanından Gümüşlük beldesine rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmek için Bodrum havaalanı transfer hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bodrum havaalanında yeni ve sizler için özel olarak hazırlanmış vip transferlerden birini tercih ederek tatil beldesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Gümüşlük tatil beldesinde gezilip görülmeyi bekleyen birbirinden güzel, doğa harikası yerler bulunmaktadır. Denizin, doğanın, tarih ve kültürün bir arada olduğu bu yerleşim alanında tatilciler için birbirinden güzel fotoğraf kareleri bulunmaktadır. Plaj ve deniz keyfinin yanı sıra Gümüşlük’ te gezintiye çıkmak istediğinizde gezip görmeniz gereken yerlerden biri Tavşan Adası’ dır. Tavşan Adası’ na denizin üstünden Kral Yolu’ nu kullanarak gidebilirsiniz. Adada Myndos Antik Kenti’ ne dair kalıntılar bulunmaktadır. Gümüşlük sahilindeki birbirinden eşsiz restaurantlarda yemeğinizi yerken Bodrum vip transfer hizmetimizden güvenle faydalanabilirsiniz.

Buradan sonra yolunuzu Gümüşlük sahiline çevirebilirsiniz. Sahil boyunca karnınızı doyurmanızı ve serinlemenizi sağlayan cafe ve restoranlar bulunmaktadır. Vaktini kaliteli bir şekilde değerlendirmek, deniz kenarında hem deniz manzarasının keyfini çıkarmak hem de dalgaların sesi ile dinlenmek isteyen kişiler sahil kenarında ki mekânlardan birine takılabilir. Gümüşlük’ te uğramanız gereken mekânlardan birisi de el sanatları çarşısıdır. Bu çarşıda birbirinden farklı nazar boncukları, deri ve kağıt sanatına dair nadide örnekler, kabaktan yapılma masa lambaları vb. el emeği ürünler bulunmaktadır. Bunlar ve daha birçoğu için yaz tatilinizi Gümüşlük beldesinde değerlendirerek keyifli bir tatil süreci geçirebilirsiniz. Milas Bodrum Havaalanı’ndan Gümüşlük’ e ulaşmak için havaalanında sizleri bekleyen Milas havaalanı transfer hizmetini tercih edebilirsiniz.